De laatste keer was 106 jaar geleden

world-series-trophyGisterenavond won de Phildelphia Phillies van de New York Yankees in de eerste wedstrijd van de World Series, de finale van het lange honkbalseizoen in de VS. De winnaar wordt bepaald door een serie van zeven wedstrijden, waarbij de eerste die vier overwinningen behaalt de World Series wint.

De Phillies zijn vorig jaar kampioen geworden, en hopen dat dit jaar te herhalen, wat erg lastig is in onze tijd. De Yankees zijn wat honkbal betreft wat Duitsland is wat voetbal betreft: je speelt negen innings, je gooit en slaat het balletje, en de Yankees winnen. Je hebt hier dus twee van de topteams in professionele honkbal.

NLDS Rockies Phillies BaseballCliff Lee, pitcher voor de Phillies, moest de Phillies een overwinning behalen. Dat deed hij uitstekend: hij heeft alle negen innings gespeeld, heeft tien keer drie slag geworpen, geen één keer vier wijd, waardoor de slagman vrij naar de eerste honk mag. Met zes tegen één liep hij als winnaar van het veld af. Zodoende kreeg de Phillies de droomstart waar ze op gehoopt hadden.

PhillippeDe New York Times bericht dat tijdens de allereerste World Series wedstrijd in de geschiedenis, op 01 oktober 1903, de pitcher Deacon Phillips een soortgelijke wedstrijd heeft gespeeld. Tien keer drie slag, geen vier wijd, gewonnen. Sindsdien heeft geen enkele pitcher tijdens een World Series wedstrijd deze statistieken behaald, totdat Cliff Lee het gisteren presteerde.

Stel je voor dat je vanochtend wakker wordt, en je realiseert je dat je een prestatie hebt geleverd die voor het laatst 106 jaar geleden behaald is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: