Het sociaal akkoord

De minister-president heeft het aanvullende beleidsakkoord bij ‘Samen werken, samen leven’ (‘Werken aan toekomst’) naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin zijn de maatregelen van het kabinet naar aanleiding van de economische crisis opgenomen.

Stel dat je de tekst van het aanvullende beleidsakkoord “Samen werken, samen leven” (Want zo heet het sociaal akkoord dat gisteren afgesproken is. Het is een aanvulling op het beleidsakkoord dat er al lag.) zou willen lezen, opdat je denken en praten erover gestoeld is op kennis van zaken.

Je komt niet makkelijk aan die tekst. Het kost wat zoek- en googlewerk. Om je dienstbaar te zijn heb ik het zelf opgezocht en gevonden. Klik hier om het te lezen. En hier te tekst van de toelichting van de minister-president van 25 maart 2009 in de Tweede Kamer.

Ik nodig je uit en moedig je aan om deze stukken te lezen, en serieus na te denken over wat deze crisis voor jou betekent, hoe je ermee om zal gaan, en of er dingen zijn in je leven, ook wat de economische invulling daarvan betreft, die moeten veranderen. Niet alleen omdat deze tijden je ertoe dwingen, maar omdat je gebruik wil maken van deze gelegenheid om je leven onder de loep te nemen, kijken wat anders moet. Een gezond evaluatiemoment.

Alleen op die manier kunnen we verlost worden van de hysterie van de media en politiek partijen. Want het feit is en blijft dat we the people degenen zijn die ons land veilig door deze crisis moeten brengen.

crisisdag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: