Only Friends

De laatste maanden ben ik, met een groep vrienden,  als vrijwilliger betrokken bij de organisatie  Only Friends.
Only Friends is een sportclub voor kinderen met een handicap. In 2000 is Only Friends gestart met voetbal, inmiddels kunnen kinderen ook handballen, rolstoelbasketballen, kickboksen, judoën en fitnessen.
Only Friends is opgericht door Dennis Gebbink, een voetballer die in de hoogste klasse van het amateurvoetbal gespeeld heeft. Toen zijn zoon Myron (motorisch) gehandicapt bleek te zijn, is de droom bij hem geboren om een sportclub op te richten die een plek kan bieden voor gehandicapte kinderen (tot 25 jaar) waar ze volop mee kunnen doen aan allerlei sportactiviteiten. Klik hier om zijn verhaal te lezen.
Van het ene kwam het andere, en nu wordt er in Amsterdam Noord een omni sport- en spelcentrum voor kinderen met een handicap gebouwd, waarvan de hoofdsponsor het Ronald McDonald Fonds is. Tientallen, zo niet honderden bedrijven, organisaties en particulieren zetten zich in om dit sportcentrum realiteit te doen worden.
Gisteren mochten we een bezoekje brengen aan de bouwsite, en we kregen een rondleiding van Dennis Gebbink. Het is een indrukwekkend gebouw, dat van alles voor gehandicapte kinderen voorzien wordt. Een erg mooi design, met doorzichtige muren zodat het gevoel van openheid tussen de velden en dorpen van Noord Holland volledig tot zijn recht komt.
Onze groep heeft geld ingezameld om een scorebord te kopen voor het grote veld buiten. De cheque is  gisterenavond overhandigd. Hieronder wat foto’s.
Ik hou er niet van om nu met vrome gedachten te komen, iets over Gods Koninkrijk of de gemene  gratie Gods of zo.
Maar het is wel waar ik aan denk, als ik daar zo sta.
Maar geen “gemene” gratie. Dit is bijzondere gratie.

foto0022foto0016foto0011foto0010

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: