Seks in/en de kerk

De rubriek “In het Nieuws” voor dit weekend, weer uit Elsevier, en met een knipoogje naar Valentijnsdag (geen beelden dit keer):

Seks hoort niet thuis in de kerk, is de traditionele gedachte.
Maar dan dit: De New Direction Christian Church in Memphis, Tennessee, bedacht de Forty Nights of Grrreat Sex workshop, met opdrachten als: een vluggertje in elke kamer behalve de slaapkamer.
De Fellowship of the Woodlands in Texas houdt twee keer per jaar Sacred Sex Weekends, waarin deelnemers leren hoe een goed seksleven te hebben ‘met Gods zegen’.
De Granger Community Church in Granger, Indiana, wijdde een serie preken aan ‘mijn waardeloze seksleven’.
En de Relevant Church in Tampa, Florida, introduceerde de ‘Dertig Dagen Seks Uitdaging’, waarin de spirituele, emotionele en lichamelijke aspecten aan bod komen. ‘God heeft onze lichamen gemaakt, en als we seks hebben zoals Hij het wil, kan het ongelooflijk bevredigend zijn’, verklaarde de hippe pastoor Paul Wirth van de Relevant Church. Wirths volgelingen zijn, net als in soortgelijke kerken, tussen de twintig en veertig jaar oud. Niet de seks blijkt de moeilijkste uitdaging in de workshop die hij geeft, zegt Wirth, ‘maar de dagelijkse communicatie’.
Andere christenen vinden de initiatieven verwerpelijk.
Zo zei Todd Friel in zijn christelijke radioprogramma dat God seksuele intimiteit alleen bedacht als voorproefje op hoe een juiste relatie met Hem voelt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: