Kerstboodschap

De (alternatieve) kerstboodschap van Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad aan het Britse volk.

Klik hier voor video, hier voor de in het Engels vertaalde tekst.

If Christ were on earth today, undoubtedly He would stand with the people in opposition to bullying, ill-tempered and expansionist powers.
If Christ were on earth today, undoubtedly He would hoist the banner of justice and love for humanity to oppose warmongers, occupiers, terrorists and bullies the world over.
If Christ were on earth today, undoubtedly He would fight against the tyrannical policies of prevailing global economic and political systems, as He did in His lifetime.

Vraag: wat is specifiek niet christelijk aan zijn boodschap? (of deze korte zinnen, of de hele boodschap)

Advertenties

4 responses to “Kerstboodschap

 • Rolf

  Niet christelijk is de hypocrisie waarmee hij dit zegt. Hij gebruik Christus om een punt te scoren maar hij heeft zelf duidelijk geen enkele boodschap aan Hem.

 • abspoel

  “He created every human being with the ability to reach the heights of perfection. He called on man to make every effort to live a good life in this world and to work to achieve his everlasting life.” Werken om zo het eeuwig leven te kunnen bereiken – dat lijkt me niet een christelijke gedachte. Al is er natuurlijk niets mis met het streven naar een deugdzaam leven. Alleen in Christus kunnen we door God als volmaakt gezien worden – door genade, niet door eigen verdienste.
  “…undoubtedly He would fight against the tyrannical policies of prevailing global economic and political systems, as He did in His lifetime.” Dat kan niet gebaseerd worden op de levensstijl van Jezus tijdens zijn kortstondige verblijf hier op aarde. Jezus heeft nooit gevochten tegen de Romeinse bezetter, nooit een gewelddadige revolutie onteketend, wel openlijk stelling genomen tegen de religieuze leiders van zijn eigen volk, maar dan alleen met woorden.
  “We believe, Jesus Christ will return, together with one of the children of the revered Messenger of Islam and will lead the world to love, brotherhood and justice.” Dat Jezus terug zal keren wordt door de meeste christenen ook beleden, maar niet dat Hij een kind van Mohammed met zich mee zal brengen.
  De boodschap van Mahmoud Ahmadinejad is positief van toon en zal niet veel bezwaren oproepen. Wat is er specifiek niet christelijk aan zijn woorden? Ik zou zeggen: het feit dat ze worden uitgesproken door een man die openlijk de Holocaust loochent en schaamteloos antisemitisch is, volgelingen van Jezus in zijn eigen land geen vrijheid geeft maar laat vervolgen en homoseksuelen laat ophangen aan hijskranen nadat hij eerst beweerd heeft dat er in zijn land geen homoseksuelen zijn. Ik weet het, hij heeft het hier in deze korte toespraak niet over deze onderwerpen gehad, maar dat maakt zijn woorden juist zo ongeloofwaardig.

 • abspoel

  Nog iets… Ik vraag me af wie Ahmadinejad op het oog heeft als hij spreekt over “ill-tempered and expansionist powers” – “warmongers, occupiers, terrorists and bullies the world over” – “the tyrannical policies of prevailing global economic and political systems”. Vergis ik me als ik denk dat hij met deze retoriek vooral doelt op zijn vijanden Amerika en Israël?

 • Henk Algra

  De boodschap zoals Ahmadinejad heeft uitgesproken is inderdaad een deel van het Evangelie. Maar op deze manier uitgesproken kan het ook een dekmantel zijn voor allerlei andere bedoelingen.
  Wat is vrede bijvoorbeeld in de ogen van de Iraanse president? Dat is een toestand waarin zijn regering alle macht in handen heeft. Dan heb je vrede aan de buitenkant, want niemand durft meer tegen te spreken.
  Als een president die zóveel bloed aan zijn handen heeft deze woorden uitspreekt word ik toch wel ontzettend wantrouwend. Laat hem eerst maar eens in eigen land laten zien dat hij de zaligsprekingen van Jezus serieus neemt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: