Fotofinish?

In Elsevier van deze week een artikel over de fotofinish – naar aanleiding van de Tour de France en de Olympische Spelen. Je kent het wel: dat spannende plaatje van twee banden die gelijktijdig de finish bereiken.

Nou, dat plaatje is al vijf jaar pure folklore, laten Elsevier en Bas van Reus van AMB i.t. in Haarlem (!!) ons weten. Wielrenners rijden met een transponder van AMB op hun fiets, waardoor de oude manier van een foto maken bij de finish niet meer nodig is (tenzij de chip het laat afweten. Het fototoestel staat er nog altijd).

Dat vond ik niet zo verrassend. Wat wel een eyeopener was, was het feit dat die chip precies 1,2 meter vanaf het voorwiel – achterwaartse richting, neem ik aan 😉  – geplaatst wordt.

Dat betekent dat je niet meer naar het voorwiel moet kijken, maar naar het achterwiel, als je wilt zien wie er als eerste over de finish komt. Niets meer is wat het is geweest.

Advertenties

One response to “Fotofinish?

  • Jaco

    Hoi Norm,

    In het grijze verleden heb ik een tijdje bij AMB gewerkt; toen zaten ze nog in Heemstede. Hun systemen worden inderdaad bij heel veel evenementen gebruikt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: