Sonrise 2008

Deze grijze ochtend luidt de laatste dag van Sonrise 2008 in Heemstede (Meerweg) en Haarlem in (klik verder op Meerweg-Heemstede voor foto’s en verhalen van Sonrise in de Indische buurt. Zeer de moeite waard!).
Wederom ben ik onder de indruk van:

  • De inzet en trouw van veel mensen, ook als de omstandigheden niet makkelijk zijn: de sporters in de eerste instantie, maar ook veel gemeenteleden die zich (veelal achter de schermen) inzetten zodat de kids kunnen genieten van deze dagen op het veld.
  • Dat spanningsveld van grote dingen willen meemaken terwijl het vaak (zo niet altijd) de kleine en verrassende dingen zijn die aangeven dat de inzet niet tevergeefs is.
  • Hoe moeilijk het is om de Bijbelse boodschap door te geven in onze samenleving. Wat is die boodschap precies? Hoe breng je het als mensen het niet nodig lijken te hebben? Moet je daar als profeet staan: “Dit zegt de Here der heerscharen!” Soms zou je dat willen, en soms bekruipt me het idee dat God dat ook een keer zou willen. Aan de andere kant, je wilt naast mensen staan, naar hen luisteren, hen de liefde van God laten zien en merken door hoe we met elkaar omgaan. Jezus, ons voorbeeld, deed allebei – hoewel je niet moet vergeten dat Hij, gemiddeld genomen, profeet was voor de insiders en liefdevolle herder voor de outsiders. Maar goed: dit soort gedachten kunnen ook tot emotionele slingerbewegingen leiden als je daar op het veld bezig bent.
  • Het feit dat een lange adem nodig is. Kerk zijn, aanwezig zijn in een wijk: dat is een lang proces van leren, vallen en opstaan, zoeken, be- en ontmoedigd raken.

In ieder geval: de weervoorspellingen voor vanmiddag en vanavond zijn (redelijk) goed. Op naar de barbecue!

Advertenties

One response to “Sonrise 2008

  • Bram

    Goed jouw positieve berichten te lezen over Sonrise. En het is goed om te blijven nadenken over de wijze van benadering van mensen (binnen en) buiten de christelijke kerk.
    Wij gaan bijna met vakantie en kunnen dan ook niet bij de barbecue zijn. Volgend jaar D.V. beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: