Wimbledon

Ik blijf er niet voor thuis, maar ik kijk graag naar tennis. Meestal zijn de finales niet spannend, gisteren wel. Nadal tegen Federer, Federer op zoek naar zijn zesde Wimbledon titel op rij. De wedstrijd zou om 15.00u beginnen, maar kon pas na 15.30u aanvangen wegens regen in Londen. Ik moest om 18.15u vertrekken om een kerkdienst te bezoeken. Als de wedstrijd niet spannend zou zijn, geen probleem. Mocht het echt spannend worden, dan zou ik, dit keer, plotseling geveld moeten worden door een griepje. Nadal won de eerste twee sets, toen kwam de regen. Vrolijk en gezond fietste ik naar de kerk. Niets aan de hand, Nadal zou gewoon winnen. Om 21.30 kwamen we weer thuis. TV gelijk aan: de wedstrijd wordt nog live uitgezonden (weer dankbaar dat de dominee het kort heeft kunnen houden)! Federer had de derde en vierde sets gewonnen, de tweede regenonderbreking was voorbij: nu stond het 4-4 in de vijfde. Bloedstollend spannend en van zeer hoog niveau was het. Om 22.16 sloeg Federer de laatste bal in het net, en Rafa werd kampioen. Echt een geweldige strijd van beide spelers, waarschijnlijk één van de beste finales in de geschiedenis van Wimbledon.

En nog iets wat Wimbledon betreft: je kunt het niet makkelijk vinden in de Nederlandse pers – waarom weet ik niet, daar zou je in een ander blog over willen peinzen. In dit artikel wordt als reden gegeven dat een echt toernooi voor rolstoelers niet bestaat tijdens Wimbledon. Er werd alleen herendubbel gespeeld en hier deden slechts vier koppels aan mee. Na een partijtje winst plaatsten de dubbels zich dus al voor de finale.

In ieder geval: de Nederlanders Robin Ammerlaan en Ronald Vink hebben zondag Wimbledon gewonnen in de “Wheelchair Doubles Masters Series”. In de finale wonnen ze in drie sets van Stephane Houdet en Nicolas Peifer uit Frankrijk.

Jullie ook van harte gefeliciteerd! Ook een geweldige prestatie! Dat is, in ieder geval, één toernooizege voor Nederland(ers) deze zomer! Hup Oranje! En op naar de Olympische Spelen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: