NT Wright en CV Koers

Mijn vriend en collega Gert-Jan Roest heeft NT Wright geïnterviewd (ik heb een poging gedaan om mee te mogen gaan, ik was bereid om er zelf voor te betalen, maar het ging niet door). Dat interview is verschenen in CV Koers van deze maand.

Steeds meer boeken van Wright worden vertaald in het Nederlands. Goede zaak. Jammer dat zijn boek over het christelijke geloof, Simply Christian, vertaald wordt als “Eenvoudig Christelijk“. Het woord “eenvoudig” dekt de lading van het Engelse “Simply” niet, en is koren op de molen voor mensen die vrezen dat pogingen om het evangelie verstaanbaar te maken in onze tijd onvermijdelijk tot oppervlakkigheid leiden. Hopelijk is de rest van het boek beter vertaald. Koop het, in ieder geval.

Hier een citaat van Wright uit het interview:

,,Het was een belangrijk keerpunt in mijn eigen leven toen ik begreep dat God ons redt opdat wij deel kunnen worden van zijn grote plan. Natuurlijk is onze redding ontzettend belangrijk, maar als we denken dat het slechts voor onszelf is, maken we dezelfde fout als de Joden in de eerste eeuw, die dachten dat Gods hele plan was om Israël te redden van de heidenen. Maar Paulus moest tegen hen zeggen: ‘Nee, God redt jullie vóór de heidenen.’ Een kind denkt dat de zon om de aarde draait. Zo lijkt het namelijk als je naar buiten kijkt en zo voelt het. Het kan er ook op lijken dat onze redding het middelpunt is waar alles om draait. Maar we moeten volwassen worden en ons realiseren dat wij in een baan rond God draaien en deze baan bevat vele grotere doelen waar God ons bij wil betrekken.’’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: