Obama

Barack Obama heeft nu een meerderheid van de gekozen (Democratische) gedelegeerden achter zich (na de voorverkeizingen van gisteren in Kentucky en Oregon). Het lijkt alsof de campagne van Hillary voorbij is. Dat is wrang voor haar, want dit is echt haar laatste kans om President van de V.S. te worden. Ik ben benieuwd naar wat ze verkeerd heeft gedaan. Misschien niets. Zij had gewoon de pech dat Barack het dit jaar ook wilde worden.

Dat Barack het wordt voor de Democraten maakt mij alleen stelliger in mijn overtuiging dat McCain het gaat winnen. Weet je nog? Ik had voorspeld dat Giuliani het niet zou worden (klopte), en dat de Democraten niet voor Hillary of Barack zouden gaan (klopte niet – maar de Democraten zijn er nog niet klaar mee, dus alles kan nog.).

Mijn voorspelling was dat McCain sowieso gaat winnen. Nu Barack duidelijk tegen de oorlog in Irak was en is, gaat McCain dat gebruiken om angst te zaaien onder de Amerikaanse bevolking. Dat zou moeilijker voor McCain zijn als Hillary zijn tegenstandster zou zijn. Het zal een spannende verkiezing zijn, maar de angst zal – zoals zo vaak in het leven – overwinnen.

Advertenties

One response to “Obama

  • Nico-Dirk van Loo

    spannend jou conclusie dat de angst zal overwinnen, juist in één van de meest “christelijke” landen.

    Koninkrijk tegenover staat, liefde tegenover angst. Stanley Hauerwas heeft dan inderdaad gelijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: