Integratievraagstuk

Als je in één oogopslag wilt zien hoe de integratie in onze samenleving op dit moment (niet) werkt, kijk naar deze uitzending van Pauw en Witteman, 24 april 2008.

Gasten zijn, o.a., Voorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart en de imam van de salafistische As Soennah-moskee in Den Haag Jneid Fawaz.

Fawaz is boos op Marcouch vanwege zijn uitspraken in het programma In Focus van 01 april 2008. Hier zijn kritiek. Marcouch voelt zich bedreigd en eist excuses.

Fawaz, die al 16 jaar in Nederland woont en inmiddels genaturaliseerd is, spreekt nauwelijks een woord Nederlands. Marcouch probeert e.e.a. uit te leggen in ABN, en pleit voor realistische integratie van minderheden in onze samenleving, met behoud van alle rechten die door de wet gewaarborgd worden.

Ook wordt alles via oortjes voor de deelnemers gelijktijdig vertaald (voor zover dat mogelijk is, want je ziet het af en toe haperen), kunnen Fawaz en Marcouch elkaar begrijpen noch waarderen.

Gast Marjon van Royen raakt gefrustreerd, en doet af en toe een poging iets te zeggen tegen Fawaz, maar dat lukt haar niet.

Gast Chris van der Heijden zegt niets totdat hij zelf het woord krijgt, waarna hij met een wegwuifgebaar en een minachtende glimlach Fawaz en de zijnen van tafel veegt.

Pauw en Witteman fokken de boel af en toe op, gaan weer sussen, zijn trots op het feit dat zij dit mogen etaleren voor het Nederlandse volk.

Er moet nog veel gebeuren……

Advertenties

2 responses to “Integratievraagstuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: