11 september

Niemand vergeet meer waar hij of zij het nieuws hoorde van de aanval op de Twin Towers in New York en het Pentagon in Washington.
Nu zijn we zes jaar verder.
De leiderschap van Geroge W. Bush blijft een ramp, naar mijn mening. Onder hem hebben we bar weinig stappen genomen richting vrede in de wereld. Erg jammer – hopelijk kan zijn opvolger het beter doen. Zie mijn andere weblog voor meer boosheid richting "W".
Wel opvallend is dat 11 september de Amerikaanse samenleving niet verscheurd heeft. Men weet niet hoeveel Moslims er in Amerika wonen, omdat de overheid gegevens over religieuze identificatie niet verzamelt. De Council on American-Islamic Relations schat dat Amerika ongeveer zeven miljoen Moslim inwoners telt.
Ik vind het wel bemoedigend dat de spanningen die hier in Nederland aanwezig waren en zijn niet in Amerika voorkwamen – in ieder geval, niet op grote schaal. Er is wel grote verdeeldheid over Bush en de oorlog in Irak, maar niet tussen Moslims en de rest. Geen Geert Wilders taferelen.
Dat geeft hoop. Misschien zouden we hier in Nederland daar iets van kunnen leren.
Er wordt hard gewerkt aan de wederopbouw van de World Trade Center. Het hoogste gebouw gaat Freedom Tower heten. Zo gaat die hele plek er uit zien:

Wtc_1

En de stationshal van binnen:

Transportation_hub

Dit gebouw, 7 World Trade Center, dat ook verwoest was, staat er weer:

7_world_trade_center

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: