Stop the Traffik

Stop The Traffik is een wereldwijde coalitie die de herdenking van de
200e gedenkdag van de afschaffing van de transatlantische slavenhandel
– op 25 maart 2007 – zal gebruiken als een katalysator om te werken aan
het beëindigen van de wereldwijde handel in mensen.

Interessant is ook dat deze maand de film Amazing Grace over het leven van William Wilberforce is uitgekomen. Wilberforce bekeerde zich tot het christendom en uit die overtuiging besloot hij om de slavenhandel tegen te gaan. In 1807 is een wet aangenomen in Groot Britaanië die slavenhandel verbood.
Schijnt een hele goed film te zijn. Ik ga het zeker zien.

Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd steeds meer nadenk over hoe ik, als christen, wat duidelijker betrokken kan worden bij mensen die onderaan de maatschappelijke ladder zitten. Ik verlang dat ook voor onze gemeente. Zoiets.
Concrete ideeën heb ik nog niet, misschien moeten we als leiding en gemeente daar serieus over na denken en er voor bidden.
Maar ergens vind ik het onbvredigend (en bijna niet christelijk) dat wij het zo rijk en comfortabel hebben en ons weining inzetten voor de armen, de weduwen en de wezen.
Ergens kriebelt er iets.
Ik hoop dat het de Geest is.
Of misschien hoop ik dat helemaal niet, want dan zou ik er wat mee moeten.

Advertenties

5 responses to “Stop the Traffik

 • sarah

  That is the problem isn’t it? Once the Spirit convicts we have the responsibility to act.
  Our pastor told us about a legit “agency” that will use your money to buy people out of slavery in parts of Africa. I think the cost to free one slave is less than $50 dollars. Shame on us for not freeing more!

 • Hanne

  Dit is een thema wat ook erg bij Jaco en mij leeft. Dus ik zou zeggen; kom mar op met de ideeen; wij doen mee. Of beter nog; laten we er met elkaar over nadenken!

 • Gerrie Huizenga

  Stop the traffic is (volgens mij) vanaf maart gestart in Nederland met een werkgroep. Vrienden van me in Amsterdam
  Ik ga ze vragen hier te reageren

 • Antonie Fountain

  Beste Norman,
  Inderdaad, Stop The Traffik is net in Nederland begonnen. We zullen dit jaar op allerlei vlakken campagne voeren om bewustwording te creeeren over Trafficking.
  Daarnaast – en net zo belangrijk – willen we mensen de mogelijkheid geven om ook een onderdeel van de oplossing te zijn. Wat je zegt is zo waar: we zouden er eigenlijk wat mee moeten doen.
  Wil je meer weten over hoe je betrokken kan raken neem dan contact met mij op!
  Antonie Fountain
  Stop The Traffik Nederland

 • Henk

  Ik heb ook de indruk dat er per kerkelijke gemeente grote verschillen zijn. Er zijn gemeenten die zéér betrokken zijn, juist bij de mensen aan de onderkant van de samenleving. Dat zijn (is mijn indruk) vaker de evangelische gemeenten dan de andere kerken.
  Andere kerkelijke gemeenten zijn typisch ‘upper middle class’, de gevestigde orde, zonder een daadwerkelijk lijntje naar mensen die het moeilijk hebben. Die voelen zich daar ook niet thuis en blijven weg. Wat overblijft is vaak een vergrijzend clubje mensen.
  Als je het over groei hebt, dan blijft bij mij het citaat hangen van een predikant uit de slums van Chicago: “de groei van de kerken zal in de toekomst in de steden plaats vinden bij die gemeenten die een orthodox evangelie combineren met spontane vorm van eredienst en door de week een daadwerkelijke betrokkenheid bij de onderkant van de samenleving”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: